Vauvahieronta

Apu koliikkiin ja refluksioireisiin 

Vauvahieronnasta voi olla apua silloin, kun vauvalla on vatsavaivoja, refluksioireita, ärtyneisyyttä tai itkuisuutta, synnytyksen aiheuttamia lihaskireyksiä tai toispuoleisuutta. Joskus imetysvaikeudet saattavat johtua vauvan lihaskireyksistä ja käsittelyn jälkeen vauvan ruokailu voi helpottua. Hellä ja rytmikäs käsittely rauhoittaa vauvaa ja laskee vauvan stressitasoja. Lisäksi käsittely parantaa vauvan vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa sekä on erittäin rentouttavaa vauvalle.

Vauvahieronta on lempeä koko kehon hoito, jossa hyödynnän myös jalkapohjan vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä. Vaikka hoidossa käsitelläänkin koko kehoa, keskitytään käsittelyssä aina yksilöllisesti vauvan oireiden mukaiseen hoitoon ja niiden taustalla oleviin syihin.

Hoitoon voi tulla, kun vauva on kaksi viikkoa vanha. Esteitä hoidolle ovat kuume, tulehdus tai infektio ja antibioottikuuri. Rokotuksen saamisesta on hyvä olla kulunut 3-5 päivää. Paras hoitovaste saadaan, kun hoito toteutetaan 3-5 kerran sarjana, 3-7 päivän välein. Vauvahierontaan varataan aina 45 minuuttia, josta itse hoitoon käytetään noin 30 minuuttia vauvan ehdoilla.

Vauvahierontaa tarjoavat

Julia Rautkoski

Fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti, imetysohjaaja, vauvahieroja

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2018 ja sen jälkeen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Ennen erikoistumista työskentelin lähinnä tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä urheiluvammojen parissa ja niiden vuoksi voi vastaanotolleni tulla edelleen. Minulla on vahva kokemus monenlaisten ryhmien ohjaamisesta ja ryhmänohjaus onkin mielestäni todella mukavaa. Olen käynyt myös akupunktuurikoulutuksen ja imetysohjaajakoulutuksen.

Minulle on tärkeää tarjota asiakkaalle turvallinen ja lämmin vastaanotto, sekä keinoja kipujen lievittämiseen tai toimintakyvyn haasteiden helpottamiseen. Vastaanottoni peruskalliona ovat asiakaslähtöisyys ja terapian yksilöllisyys. Parasta työssä on se, kun voin auttaa asiakasta oivaltamaan asioita omasta kehostaan ja keinot juuri hänen hyvinvoinnin edistämiseen löytyvät.

Lisää tietoa minusta, koulutuksistani ja palveluistani löydät osoitteesta https://www.fysiovenus.fi

Erkonkatu 9, 15110 LAHTI

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä