Akupunktio

Akupunktio aktivoi kehon luonnollisia mekanismejä

Perinteinen akupunktio on vanha hoitomenetelmä. Akupunktiossa painetaan ohuita neuloja kehon akupunktiopisteisiin, jotka lisäävät verenkiertoa, vapauttavat jännitystä ja rentouttavat.

Akupunktiolla pyritään vaikuttamaan ja parantamaan oireita sekä vahvistetaan kehon omaa kykyä parantua. Hoito stimuloi kipua lievittäviä endorfiinejä ja tasapainottaa hormoneja. Näin aktivoidaan kehon luonnollisia mekanismeja kehon itsensä parantamiseksi.

Akupuntion hyödyt

Lihasrentoutus, migreenin hoito, uniongelmat, yleinen kivun lievitys sekä keskushermoston rauhoittaminen ja stressin lieventäminen ovat yleisiä akupunktiohoidon hyötyjä.

Akupunktiolla voidaan vaikuttaa fyysisen kehon lisäksi myös henkisiin ja mentaalisiin osa-aluehin ja lievittää stressin aiheuttamaa kipua ja jännitystä, emotionaalista epätasapainoa. Sillä voidaan helpottaa myös psykosomaattisiin häiriöihin liittyviä oireita.

Akupunkiota tarjoavat

Saara Laatta

Fysioterapeutti, keskuksen vastaava

Olen valmistunut urheiluhierojaksi vuonna 2000 ja fysioterapeutiksi 2004. Olen erikoistunut urheilufysioterapiaan. Olen käynyt myös akupunktuurikoulutuksen ja monenlaista muuta koulutusta vuosien varrella.

Tällä hetkellä teen fysioterapeutin töitä FC Lahden miesten edustusjoukkueessa, Mehiläisessä ja täällä Fysio Kulmassa. Teen lisäksi yhteistyötä tiiviisti Lahden Uimaseuran ja FC Kuusysin jalkapalloseuran kanssa. Vedän myös aamutreenejä urheilulukiolaisille kahdesti viikossa. Teemana on erilaiset ennaltaehkäisevät ja lihastasapainoa parantavat harjoitteet.

Teen paljon töitä lasten ja nuorten parissa, mutta myös aikuiset liikkujat, urheilijat ja tavalliset työssäkäyvät ihmiset ovat asiakaskuntaani.

Julia Rautkoski

Fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti, imetysohjaaja, vauvahieroja

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2018 ja sen jälkeen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Ennen erikoistumista työskentelin lähinnä tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä urheiluvammojen parissa ja niiden vuoksi voi vastaanotolleni tulla edelleen. Minulla on vahva kokemus monenlaisten ryhmien ohjaamisesta ja ryhmänohjaus onkin mielestäni todella mukavaa. Olen käynyt myös akupunktuurikoulutuksen ja imetysohjaajakoulutuksen.

Minulle on tärkeää tarjota asiakkaalle turvallinen ja lämmin vastaanotto, sekä keinoja kipujen lievittämiseen tai toimintakyvyn haasteiden helpottamiseen. Vastaanottoni peruskalliona ovat asiakaslähtöisyys ja terapian yksilöllisyys. Parasta työssä on se, kun voin auttaa asiakasta oivaltamaan asioita omasta kehostaan ja keinot juuri hänen hyvinvoinnin edistämiseen löytyvät.

Lisää tietoa minusta, koulutuksistani ja palveluistani löydät osoitteesta https://www.fysiovenus.fi

Erkonkatu 9, 15110 LAHTI

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä