Fysioterapia

Apua kipuun tai leikkauksesta toipumiseen

Fysioterapia on kuntoutumista liikkumis- ja toimintakykyä rajoittavista vammoista, toiminnanrajoituksista tai sairauksista. Usein mukana on jokin kipu kuten polvikipu, selkäkipu, olkapaakipu, niskakipu tai kyynärkipu. Fysioterapia on usein myös opettelua elämään kivun kanssa tai kivun poistamista tai lievittämistä. Fysioterapialla voidaan myös nopeuttaa leikkauksista toipumista ja palautumista normaaliin elämään.

Yleisimpiä syitä, miksi ihmiselle tulee tuki- ja liikuntaelinvaivoja on toistotyö, yksipuolinen työ, raskaat työasennot, nostot, ylirasitus tai virheasennot. Fysioterapiaan voidaan tulla myös loukkantumisen tai urheiluvamman vuoksi, sekä ennen tai jälkeen leikkauksen.

Fysioterapiassa tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa määritellä kuntoutumisen tavoitteet ja hänelle optimaalinen tapa päästä tavoitteeseen. Fysioterapeutti kulkee mukana ja antaa ohjeita sekä tekee toimenpiteitä. Näitä toimenpiteitä tai menetelmiä ovat esimerkiksi: manuaalinen terapia kuten hieronta, akupunktio, faskiakäsittelyt ja nivelten mobilisaatiot. Lisäksi ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu ja erilaiset teippausmenetelmät. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Fysioterapeutti on Valviran vahvistama terveydenhuollon asiantuntija. Fysioterapeutti tutkii, testaa ja selvittää syyt oireen takana sekä arvioi asiakkaan toimintakykyä. Fysioterapeutti asettaa asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteet ja tekee suunnitelman ongelman poistamiseksi. Olemme kokeneita fysioterapeutteja, kysy meiltä apua!

 

Fysioterapiapalveluita tarjoavat

Saara Laatta

Fysioterapeutti, keskuksen vastaava

Olen valmistunut urheiluhierojaksi vuonna 2000 ja fysioterapeutiksi 2004. Olen erikoistunut urheilufysioterapiaan. Olen käynyt myös akupunktuurikoulutuksen ja monenlaista muuta koulutusta vuosien varrella.

Tällä hetkellä teen fysioterapeutin töitä FC Lahden miesten edustusjoukkueessa, Mehiläisessä ja täällä Fysio Kulmassa. Teen lisäksi yhteistyötä tiiviisti Lahden Uimaseuran ja FC Kuusysin jalkapalloseuran kanssa. Vedän myös aamutreenejä urheilulukiolaisille kahdesti viikossa. Teemana on erilaiset ennaltaehkäisevät ja lihastasapainoa parantavat harjoitteet.

Teen paljon töitä lasten ja nuorten parissa, mutta myös aikuiset liikkujat, urheilijat ja tavalliset työssäkäyvät ihmiset ovat asiakaskuntaani.

Satu Lehikoinen

Urheilufysioterapeutti

Olen tehnyt 12 vuotta urheilufysioterapiaa ja toiminut mm. Judoliiton ja voimisteluseura Viipurin reippaan fysioterapeuttina. Olen erikoistunut leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen sekä akupunktioon. Teen myös fysiikkavalmennusta sekä personal trainingia. Teen töitä sunnuntaisin Lahden Fysio Kulamssa, varaathan ajan viestillä tai soittamalla puh. 050 375 66 25.

Koulutukset:

 • Lääketieteellinen akupunktuurikoulutus Fysioterapeuteille (Fysi Ry.) moduulit 1-5
 • Suomen Urheilufysioterapeutit Ry.:
  • Urheilufysioterapian peruskurssi 
  • Urheilijan kuormitusfysiologia ja paranemisprosessit -kurssi
  • Urheilijan Niska – Olkapää - Hartiarengas -kurssi
  • Urheilijan Polvi – Nilkka- Jalkaterä -kurssi
  • Urheilijan teippaus -kurssi
 • Lannerangan liikekontrolli: Advanced testaus ja harjoitteet Hannu Luomajoki (Suomen Kuntoutuskouluttajat Oy.)
 • Fysioterapian suoravastaanottokoulutu (Movedoc)
 • Fysitrainer (Fysi ry., FAF)

Julia Rautkoski

Fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti, imetysohjaaja, vauvahieroja

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2018 ja sen jälkeen erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Ennen erikoistumista työskentelin lähinnä tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä urheiluvammojen parissa ja niiden vuoksi voi vastaanotolleni tulla edelleen. Minulla on vahva kokemus monenlaisten ryhmien ohjaamisesta ja ryhmänohjaus onkin mielestäni todella mukavaa. Olen käynyt myös akupunktuurikoulutuksen ja imetysohjaajakoulutuksen.

Minulle on tärkeää tarjota asiakkaalle turvallinen ja lämmin vastaanotto, sekä keinoja kipujen lievittämiseen tai toimintakyvyn haasteiden helpottamiseen. Vastaanottoni peruskalliona ovat asiakaslähtöisyys ja terapian yksilöllisyys. Parasta työssä on se, kun voin auttaa asiakasta oivaltamaan asioita omasta kehostaan ja keinot juuri hänen hyvinvoinnin edistämiseen löytyvät.

Lisää tietoa minusta, koulutuksistani ja palveluistani löydät osoitteesta https://www.fysiovenus.fi

Erkonkatu 9, 15110 LAHTI

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä